FAQ

Vad är MINT TRÅDAR? 

MINT är en förkortning av Minimally Invasive Nonsurgical Thread och är en viss typ av upplöslig tråd som med fördel kan användas för minimalt invasiv ansiktslyft. Utförs utan generell bedövning. MINT trådar är uppbyggda av komplexa kolhydrat molekyle, PDO (polydioxanone). Dessa trådar har använts i mer än ett decenium vilka absorberas av kroppen vid ortopedisk och hjärt- och kärl kirurgi. Detta innebär att det finns evidens för att trådarna är säkra och godkända att använda inom estetisk kirurgi. 

Vilka resultat kan jag förvänta mig av MINT TRÅDLYFT?

MINT trådar syftar till att minska slapp och hängande hud. Reducera rynkor och tar bort fina linjer och förändrar vissa ansiktsdrag. Skapar även en fastare och en mer smidig hy. 


MINT trådar fungerar för:

  • Slapp eller hängande hud 
  • 'Fina linjer och rynkor
  • Nasolabiala veck 
  • Definiering av käklinjen
  • Diskret ögonbrynslyft (icke kirurgiskt) 
  • Slapphet av huden på halsen (främst hos yngre patienter i 30-års åldern och tidiga 40 som vill förebygga kalkonhals. 

Vad är det för skillnad mellan ett kirurgiskt ansiktslyft och ett MINT TRÅDLYFT?

Trådlyft ger subtilare resultat jämfört med kirurgisk ansiktslyftning. Däremot är trådlyft att föredra om du vill undvika konvalesenstid med sjukskrivning eller dyra kostnader ett kirurgiskt ingrepp innebär. Trådlyft passar dig som ännu inte har uttalade eller extrema tecken på åldrad hud. 

När patienter upplever att de är i behov av en dramatisk transformation kombinerar vi med Botox och Filler för att skapa underbara resultat. 

Varför är vi inte förtjusta i MINT TRÅDAR för att skapa kollagen i huden? 

MINT trådar kan främja neokollagen, skapa nytt kollagen. Dock finns det bättre mer ändamålsenliga behandlingar till detta. Vi kan rekommendera att man kör en kur med Profhilo för ideala resultat. 

Vi är väldigt förtjusta i MINT trådar när det gäller att definiera läppkonturen och halsens veck med väldigt fina resultat. 

Är MINT TRÅDAR säkra? Vilka är riskerna? Biverkningar? 

MINT trådar är godkänd av FDA sedan 2016. Du kan känna dig trygg med att MINT är en säker och effektiv procedur med få biverkningar. 

De biverkningar alla patienter kan förvänta sig är: 

  • Rodnad
  • Svullnad 
  • Blåmärken

Biverningarna mattas av efter ett par dagar. 


Riskerna är blödning eller infektion vilket är anledningen till att vi använder steril teknik och rådger våra patienter hur hålla man ska hålla ingångspunkterna rena. Genom ren och korrekt teknik är riskerna ovanliga.